Header afbeelding

Syntrus Achmea koopt 103 appartementen voor PME pensioenfonds in centrum van Zaandam

10-01-2022

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft voor PME pensioenfonds een woontoren met 103 duurzame appartementen gekocht in het centrum van Zaandam, vlakbij het centraal station. De woningen zijn ontwikkeld door KPO Planontwikkeling en Bot Bouwgroep. Dit laatste bedrijf verzorgt ook de realisatie van het gebouw.

De woontoren (‘De Catharina’) is ontworpen door Dok Architecten en telt 42 huurwoningen in het middensegment en 61 woningen in de vrije sector huur. De 2-, 3- en 4-kamer appartementen variëren tussen de 67 en 121 m² (gemiddeld 74,5 m2) en hebben een EPC-waarde van 0,2. Parkeerplaatsen zijn aanwezig op eigen terrein en in een nabijgelegen parkeergarage.
“PME voegt met deze acquisitie opnieuw duurzame en betaalbare woningen op een aantrekkelijke locatie toe aan de beleggingsportefeuille”, zegt Marcel Andringa, uitvoerend bestuurder Vermogensbeheer. 

Voor het pensioenfonds is de aankoop in Zaandam de derde grote woningtransactie in een jaar tijd. Eerder kocht Syntrus Achmea voor PME 322 woningen in de Cartesiusdriehoek in Utrecht en 212 woningen in het OKU House in Amsterdam. De acquisities dragen bij aan een verdere verbetering van het risico/rendementsprofiel van de portefeuille.