Header afbeelding

Syntrus Achmea koopt 29 duurzame en betaalbare woningen in Rotterdamse wijk Wielewaal

15-06-2022

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF) 29 eengezinswoningen gekocht in de Rotterdamse wijk Wielewaal. Verkoper is BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling.

Wielewaal is een wijk in Rotterdam Zuid, waar in de jaren '50 noodwoningen zijn geplaatst. Verspreid over tien fases maken deze huizen plaats voor in totaal 807 nieuwe woningen. De eerste 132 sociale huurwoningen zijn in 2015 en 2016 opgeleverd en in gebruik genomen door de toenmalige bewoners van de wijk. De overige 675 woningen, met een mix van sociale en middensegment huur en (sociale) koop, worden de komende jaren in aanbouw genomen.

Syntrus Achmea verwerft voor het ADRF in Wielewaal 29 woningen van ca. 100 m2. Alle woningen zijn zeer energiezuinig (EPC = 0) en worden verhuurd in het middensegment. Start bouw is voorzien in het derde kwartaal van 2022; de oplevering in het vierde kwartaal van 2023. In latere fasen heeft ADRF de mogelijkheid om nog eens 71 woningen aan te kopen. BPD heeft Van Wijnen gecontracteerd voor de realisatie van het project.

“Deze woningen zijn een goede toevoeging aan de portefeuille van het ADRF, omdat ze duurzaam én betaalbaar zijn”, zegt fondsmanager Onno Hoff. “Ze geven een impuls aan de noodzakelijk vernieuwing van Rotterdam-Zuid, waarbij bestaande bewoners van het stadsdeel de mogelijkheid krijgen om een stap te maken in hun wooncarrière.”

“De buurt heeft van oudsher een sterke gemeenschapszin. Om dat zo te houden ontwikkelen we sociale cohesie mee onder het motto ‘Allemaal Wielewaal’,” vertelt Peter Immers, gebiedsontwikkelaar Zuid-West van BPD. “Het zijn actieve bewoners die het leuk vinden met elkaar dingen te organiseren en samen verantwoordelijk zijn voor het Wielewaalhuis, de huiskamer van de Wielewaal.”