Header afbeelding

Syntrus Achmea verwelkomt 4 nieuwe huurders in Makado Beek

26-01-2022

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Retail Property Fund (ADRPF) in winkelcentrum Makado Beek vier nieuwe overeenkomsten gesloten met Intersport, Pets Place, Boekenvoordeel en cadeauwinkel Twinql. Met de komst van deze nieuwe retailers is het grootste overdekte winkelcentrum van Limburg vrijwel volledig verhuurd.

Intersport, gevestigd op de eerste verdieping van Makado, is reeds gestart als tijdelijke outletwinkel. Op 1 juli opent de volledig omgebouwde winkel van 2.074 m22 (BVO) met de nieuwste Intersportformule. “Intersport is een welkome aanvulling op het gebied van sport en spel in het winkelcentrum. Een echte verbinder in de sportwereld: de vestiging in Makado staat in direct contact met meer dan 35 sportverenigingen en scholen.”, zegt Linda van Son, Teammanager Assetmanagement Retail bij Syntrus Achmea. “Daarnaast hecht Intersport als formule veel waarde aan een gezonde(re) leefomgeving. Twee uitgangspunten die goed aansluiten bij de sociaal maatschappelijke rol die wij als verhuurder voor het winkelcentrum zien weggelegd."

Boekenvoordeel (106 m2 BVO) is na een korte afwezigheid eind oktober teruggekeerd in Makado. Naast voordelig geprijsde boeken verkoopt het bedrijf ook spellen, puzzels, kranten, tijdschriften en hobbyproducten. Pets Place, met 134 winkels en een online webshop de grootste dierenspeciaalzaak van Nederland, is verhuisd naar een grotere unit van 416 m2 (BVO). Met ingang van 1 maart opent cadeauwinkel Twinql haar deuren. Twee bestaande units worden voor Twinql samengevoegd tot één winkel voor circa 85 m² cadeau inspiratie.

Fondsmanager Peter Koppers: “Ondanks de voor ondernemers onzekere tijd, laten deze retailers zien vertrouwen te hebben in de toekomst. Wij geloven sterk in de veerkracht van de retail(ers) en heten deze ondernemers, mede namens onze opdrachtgevers, van harte welkom in winkelcentrum Makado Beek.”

Syntrus Achmea is bij deze transacties geadviseerd door 3W Real Estate en Sweco Vastgoedmanagement B.V.


Achmea Dutch Retail Property Fund

De strategie van het Achmea Dutch Retail Property Fund is gericht op de beste binnensteden en dominante wijkcentra. Steeds vaker is er in het Fonds ook ruimte voor niet-retail functies, zoals leisure, dienstverlening en kantoren. Het Fonds kende ultimo het vierde kwartaal 2021 een omvang van circa 610 miljoen euro verspreid over 41 objecten. Het Fonds heeft een bezettingsgraad van 98% en streeft naar langjarige out-performance ten opzichte van de MSCI-winkelbenchmark. De volledige portefeuille beschikt op dit moment over een groen energielabel. In de GRESB-benchmark behaalde het Fonds in 2020 een rating van 5 sterren en werd daarmee ‘Sector Leader’ in haar peer groep.