Header afbeelding

Zorgvastgoedfonds van Syntrus Achmea opnieuw 's werelds duurzaamste

18-10-2022

Het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) van Syntrus Achmea Real Estate & Finance is opnieuw uitgeroepen tot het duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld. Net als vorig jaar mag het fonds zich ‘Overall Global Sector Leader’ noemen in de toonaangevende, internationale GRESB-benchmark.

Het ADHCPF verbeterde de score ten opzichte van vorig jaar met nog eens 2,2 procent en behaalde de hoogste rating van vijf sterren. Ook zes andere vastgoedfondsen en -portefeuilles in beheer bij Syntrus Achmea, waaronder het woningfonds ADRF en het retailfonds ADRPF, behaalden deze maximale score voor hun prestaties op het gebied van duurzaamheid.

In totaal heeft Syntrus Achmea met negen fondsen en portefeuilles deelgenomen aan GRESB, dat staat voor Global Real Estate Sustainability Benchmark. Gemiddeld stegen de scores licht naar 88,9 punten (maximum is 100), waarbij zes portefeuilles 90 punten of meer behaalden. Het Duitse fonds NINE, dat vorig jaar debuteerde in de GRESB, liet met een sprong van 6,6 procent de grootste verbetering zien.  

De gemiddelde score van alle deelnemende fondsen wereldwijd in de GRESB-benchmark steeg licht van 73 naar 74 punten. Alle fondsen en portefeuilles van Syntrus Achmea scoorden evenals voorgaande jaren flink hoger dan dit gemiddelde.

“We zijn ontzettend trots op onze resultaten”,  zegt Boris van der Gijp, directeur Vastgoed bij Syntrus Achmea. “Maar liefst zeven topklasseringen met een maximale rating van vijf sterren, waarvan het zorgvastgoedfonds zelfs de beste ter wereld is. Wij zeggen niet alleen dat we duurzaamheid belangrijk vinden; we laten ook zien dat we daar samen met onze klanten naar handelen.”

(foto: De Nieuwe Sint Jacob, Amsterdam)