Achmea Real Estate biedt 1.100 huurders zonnepanelen aan

21-12-2023

Achmea Real Estate wil de komende jaren ruim 1.100 bestaande eengezinswoningen en appartementen voorzien van zonnepanelen. Huurders die instemmen met dit aanbod, kunnen flink besparen op hun energierekening. 

De 1.100 woningen zijn eigendom van vijf institutionele klanten van Achmea Real Estate, waaronder PME pensioenfonds, BPL Pensioen, Rabobank Pensioenfonds en het Achmea Dutch Residential Fund. Zij liggen verspreid over bijna dertig complexen in heel Nederland. Naar verwachting leiden de zonnepanelen jaarlijks tot 750 ton minder CO2-uitstoot.

Win-win-win
“Zonnepanelen zijn de snelste en goedkoopste manier om de CO2-uitstoot terug te dringen. Dit is een win-win-win operatie”, zegt Boris van der Gijp, directeur Vastgoed bij Achmea Real Estate. “We helpen onze institutionele klanten met het realiseren van hun klimaatdoelstellingen; we helpen onze huurders om hun totale woonlasten te verlagen en we helpen het klimaat met een lagere CO2-uitstoot.”

Voor het plaatsen van de zonnepanelen werkt Achmea Real Estate samen met twee partners: 365zon voor de bijna 800 eengezinswoningen en Sungevity voor de appartementencomplexen. 

Achmea Real Estate heeft de afgelopen jaren namens zijn institutionele klanten al meer dan 2.000 bestaande huurwoningen verduurzaamd, waarbij onder meer zonnepanelen zijn geplaatst. Naast meer wooncomfort, een lagere energierekening en minder CO2-uitstoot draagt de verduurzaming ook bij aan een betere rendements/risico-verhouding in de verschillende vastgoedportefeuilles.