Header-Acquisitie-Ontwikkeling

Acquisitie & Ontwikkeling

Achmea Real Estate koopt en (her)ontwikkelt vastgoed namens institutionele opdrachtgevers. Daarvoor werken we samen met strategische partners waaronder gemeenten, ontwikkelaars, corporaties en zorgorganisaties en houden we zicht op nieuwe trends en ontwikkelingen. We behartigen daarmee de belangen van onze klanten van initiatief tot en met oplevering. 

Achmea Real Estate gelooft dat gemeenten, corporaties en beleggers samen steden beter kunnen maken, elk vanuit de eigen rol. Wij zetten ons in als strategische stadspartner en zijn structureel in gesprek met de overheid en de grootste gemeenten in Nederland om de belangen van onze klanten te behartigen. 

Met diverse gemeenten maakten we prestatieafspraken om huurwoningen in het middensegment te realiseren. Ook zijn we (mede)ondertekenaars van verschillende ‘Green-’ en Woondeals en Langer Thuis-akkoorden (van verpleeghuis naar zorg aan huis). 

We nemen namens onze klanten de voortrekkersrol bij enkele impactvolle ontwikkelingen zoals het toepassen van biobased materialen en onderzoeken we hoe we onze huurders nog gelukkiger en gezonder kunnen laten wonen in onze objecten. Daarbij geven we voorrang aan sleutelberoepen. 

boekje stadspartner


Bekijk het Stadspartner boekje >
Achmea Real Estate was met de herbestemming van de Molenwerf (Westerhoek) in Amsterdam een van de eerste partijen die zich samen met zijn klanten actief inzette om kantoren te transformeren naar woningen. Dit is daarna herhaald in onder meer Den Haag (Wijnhavenkwartier en Groot Hertogin), Utrecht (Neudeflat) en – in voorbereiding – bij de herontwikkeling van de V&D-locatie in Roosendaal.

We blijven zoeken naar mogelijkheden om te transformeren. Zeker met objecten waar de herontwikkeling complex is, maakt Achmea Real Estate dankzij de opgebouwde kennis en ervaring een succesvolle binnenstedelijke herontwikkeling mogelijk. Zo hebben we in het centrum van Utrecht de Blauwe Planeet getransformeerd naar een multifunctioneel winkelcentrum ‘House Modernes’. 
We zijn als investment manager in staat succesvol langdurige trajecten aan te gaan. Ons ambitieuze ESG-beleid helpt ons daarbij. Zo zijn we de afgelopen jaren enkele woon- en zorgconcepten gestart als het fullservice-woonconcept ‘One Space’ en het woonzorgplatform ‘eef’. 

Met Zilveren Kruis zetten we belangrijke stappen als het gaat om de realisatie van nieuwe woonvormen met zorg voor senioren. Ons gezamenlijk appel heeft als doelstelling dat alle ouderen in 2040 een passend, toekomstbestendig en gezond thuis hebben. We onderschrijven de landelijke ambitie om tot 2040 een miljoen nieuwe woningen te realiseren. Daar voegen we wel iets aan toe: maak 500.000 van deze woningen levensloopbestendig.

Contactpersonen Acquisitie & Ontwikkeling

Frank Vellinga

Director Acquisitie & Ontwikkeling a.i.

Stuur een mail

+31 (0)6 23 93 06 45

Edgar-Berger

Edgar Berger

Hoofd Acquisitie en Regiomanager Noord-West

Stuur een mail

+31 (0)6 46 71 76 73

Noord-West Nederland

Barbara-Sophie-Greeven

Barbara-Sophie Greeven

Regiomanager Midden-Noord

Stuur een mail

+31 (0)6 22 76 56 09

Midden-Noord Nederland

Ron-Heilig

Ron Heilig

Regiomanager Zuid-West

Stuur een mail

+31 (0)6 25 01 75 69

Zuid-West Nederland

Dennis-Koens

Dennis Koens

Regiomanager West

Stuur een mail

+31 (0)6 83 16 20 58

West Nederland

Olaf-Bakkers

Olaf Bakkers

Regiomanager Zuid-Oost

Stuur een mail

+31 (0)6 10 55 47 46

Zuid-Oost Nederland

Nabil-Omari

Nabil Omari

Hoofd Grondzaken & Gebiedsontwikkeling

Stuur een mail

+31 (0)6 12 17 36 09

Nederland