Nieuwe langdurige samenwerking met vastgoedmanagers

13-06-2023

Achmea Real Estate gaat op basis van gelijkwaardigheid een langjarige samenwerking aan met de vastgoedmanagers REBO, MVGM, Cushman & Wakefield en Vb&t. Hiervoor werden dinsdag 13 juni tijdens de vastgoedbeurs Provada de contracten getekend.

Na een zorgvuldige marktconsultatie gaat Achmea Real Estate over van zeven naar vier beheerders voor haar vastgoedmanagement. Voor de woningenportefeuille staan REBO en MVGM opgesteld. Voor retail is dat Cushman & Wakefield en voor zorgvastgoed Vb&t en MVGM. Achmea Real Estate gaat voor het vastgoedmanagement samenwerken met de partijen in één IT-systeem.

Dedicated teams

“Het zijn langjarige contracten die we aangaan”, zegt Annemarie Maarse, Director Assetmanagement bij Achmea Real Estate. “Gesloten vanuit vertrouwen, connectie en ambitie. We gaan bewust voor langdurige samenwerkingen, omdat we zo met dedicated teams de samenwerkingen verder kunnen ontwikkelen en daarin kunnen investeren. Doel is de tevredenheid van onze huurders verder te vergroten en efficiënter te werken. Dit draagt niet alleen bij aan onze ESG-doelstellingen, maar zorgt ook voor betere financiële rendementen voor onze institutionele klanten.”

Op basis van gelijkwaardigheid samenwerken

“We investeren echt in het laden van ons partnership”, licht Linda van Son-Bos, Teammanager Assetmanagement Retail & Healthcare bij Achmea Real Estate toe. “We vinden het belangrijk om op basis van gelijkwaardigheid samen te werken. Dat in plaats van een klassieke opdrachtgever-opdrachtnemer rolverdeling. We investeren in nadere onderlinge kennismaking, samenwerkingsvormen, kennisdeling en het formuleren van gezamenlijke ambities. Op die manier kunnen we enerzijds uitdagingen op de arbeidsmarkt en toeleveranciersmarkt het hoofd bieden en anderzijds onze hoge ambities voor onze huurders, ons vastgoed en ons financiële en maatschappelijke rendement samen waarmaken”.