Achmea Real Estate koopt 154 woningen voor PME in Breda

03-11-2023

Achmea Real Estate koopt namens PME pensioenfonds een nieuw appartementengebouw met 154 woningen in Breda, waarvan 144 in het middensegment. Verkoper is Ontwikkelingscombinatie NBU / Maas-Jacobs.

Het nieuwe gebouw ‘Sierra’ wordt gerealiseerd op het voormalige fabrieksterrein van Nibb-it in Breda-West, dat de komende jaren wordt getransformeerd naar een woonwijk in een nieuw (stads)park. De 144 middenhuurwoningen variëren in grootte tussen de 60 en 72 m2, de 10 vrijesectorwoningen tussen de 80 en 136m2. Huurders kunnen gebruikmaken van een gemeenschappelijke binnentuin en hebben een balkon of (op de begane grond) een patio. Ook komen 109 plaatsen beschikbaar in een nieuwe, naastgelegen parkeerhub.

In totaal worden in de nieuwe wijk ‘Blossem’ circa 600 woningen gebouwd, waaronder ook sociale huurwoningen en koopwoningen, verdeeld over 15 gebouwen. Op de begane grond van diverse gebouwen worden commerciële ruimtes ingepast. In het voormalige ketelhuis en portiersgebouw is Restaurant Blossem gevestigd. De laatste fase van de wijk wordt naar verwachting in 2028 opgeleverd.

Maatschappelijk rendement
“Deze woningen voorzien in een grote vraag naar duurzame, betaalbare woningen in Breda én zorgen voor een verbetering van het risico/rendementsprofiel in onze woningportefeuille”, zegt Eric Uijen, voorzitter van het Uitvoerend Bestuur van PME. “Een goed rendement voor onze deelnemers én maatschappelijk rendement gaan dus hand in hand.”

“Met deze verkoop zetten we een goede eerste stap in onze nieuwbouwontwikkeling Blossem”, zegt Jan Voesenek, namens de ontwikkelingscombinatie waarin Nederlandse Bouw Unie en Maas-Jacobs Groep samenwerken. “We zijn erg blij dat we in deze uitdagende marktomstandigheden na een intensief traject tot deze overeenstemming met Achmea Real Estate zijn gekomen.”

NBU / Maas-Jacobs werd bij de verkoop geadviseerd door Zuiderlink Real Estate.