Achmea Real Estate verduurzaamt 231 woningen voor PME

12-06-2024

Achmea Real Estate verduurzaamt in vier steden in totaal 231 woningen van PME Pensioenfonds. De werkzaamheden komen voort uit de strategie van het fonds om de verduurzaming te versnellen en de woningportefeuille Paris Proof te maken.

Vergeleken met 1990 is de CO2-uitstoot in deze portefeuille al met 51 procent gedaald (cijfers 2022). Van alle woningen in de PME-portefeuille heeft 77,4% energielabel A of hoger (cijfers ultimo Q1 2024).

In Mijdrecht (38 woningen) en Waddinxveen (55 woningen) zijn de werkzaamheden inmiddels afgrond en in Hoofddorp (81 woningen) juist gestart. In het najaar begint de verduurzaming in Nijmegen (57 woningen. Naar verwachting zijn de laatste woningen begin volgend jaar gerenoveerd. Daarmee wordt het wooncomfort voor de bewoners verhoogd en de woonlasten verlaagd.

Marcel Andringa, uitvoerend bestuurder PME pensioenfonds: “Verduurzamen betekent een lager energieverbruik. Dat is goed voor de huurders en voor het milieu. Daarnaast zorgen verduurzaamde woningen voor een beter risico-rendementsprofiel van onze beleggingsportefeuille. Daarmee profiteren ook onze deelnemers van deze investering.”

BAM Wonen, een strategische partner van Achmea Real Estate, voorziet de woningen van zonnepanelen, een CO2-gestuurd ventilatiesysteem en isolerende deuren. Ook worden bestaande ramen vervangen door glas met het label HR++. In Waddinxveen en Hoofddorp wordt daarnaast een hybride warmtepomp geïnstalleerd. Daarmee gaan de woningen naar een energielabel A+ of A++.