Achmea Real Estate verduurzaamt 77 woningen voor het RPF

12-12-2023

Achmea Real Estate verduurzaamt 77 woningen in Almere, Enschede en Sneek van het Rabobank Pensioenfonds. De werkzaamheden worden uitgevoerd door BAM Wonen, dat eerder al 900 andere woningen verduurzaamde voor Achmea Real Estate. 

Het gaat om 20 appartementen en 15 eengezinswoningen in Almere, 26 woningen in Enschede en 16 woningen in Sneek. BAM voorziet de woningen van zonnepanelen, een vraaggestuurd ventilatiesysteem en isolerende deuren. In Sneek en Enschede zijn daarnaast de bestaande ramen vervangen door glas met het label HR++. De woningen gaan naar een energielabel A+ of A++. 
 
De maatregelen zorgen voor meer wooncomfort plus een lagere energierekening voor de bewoners. In totaal daalt de CO2-uitstoot van de 77 woningen met ruim 100.000 kg per jaar. In Almere en Sneek zijn de verduurzaamde woningen al opgeleverd. In Enschede staat de oplevering deze maand gepland. 

Toekomstbestendig
“Als pensioenfonds willen we een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de samenleving”, zegt uitvoerend bestuurder Jack Jonk van het Rabobank Pensioenfonds. “Dit geldt ook voor de huurverwoningen waarin wij investeren. Deze maatregelen maken de woningen meer toekomstbestendig. Naast alle voordelen voor de huurders, draagt dit ook bij aan de kwaliteit van onze beleggingsportefeuille.” 

De verduurzaming in Almere, Enschede en Sneek past in de meerjarige samenwerking tussen Achmea Real Estate en BAM Wonen. Al eerder hebben de twee partijen de energieprestaties ruim 900 bestaande woningen in Nederland verbeterd. 

“Onze samenwerking met Achmea Real Estate zorgt ervoor dat we achter elkaar en zonder onderbreking bewoonde huurwoningen door heel het land verduurzamen. Honderden huishoudens zijn daarna blij met meer wooncomfort en lagere energielasten. En bewoners laten hun waardering merken aan onze uitvoeringsteams met een kaartje, appje of een pakje stroopwafels”, aldus Chantal Schaap, projectmanager bij BAM Wonen.