Achmea Real Estate verhuurt ruim 7000 m2 in drie grote steden

08-04-2024

Achmea Real Estate heeft de afgelopen maanden in totaal 7.260 m² winkelruimte verhuurd aan nieuwe huurders namens het Achmea Dutch Retail Property Fund (ADRPF). Daarnaast werden meerdere bestaande huurovereenkomsten langjarig verlengd.

 Achmea Real Estate verwelkomde JD Sports (Beursplein, Rotterdam), Patagonia (Singel, Amsterdam), BA&SH (Hoogstraat, Den Haag), Elbenwald (Lijnbaan, Rotterdam) en TK Maxx (uitbreiding Grote Marktstraat, Den Haag). Langjarige verlengingen werden gerealiseerd met Costes, Cotton Club en JD Sports in Rotterdam (Lijnbaan) en met Size in Amsterdam (Kalverstraat).

 Peter Koppers, fondsmanager van het ADRPF: “Retailvastgoed heeft een hoog cashflowrendement in vergelijking met andere vastgoedsectoren, terwijl de risico’s sterk zijn verminderd. De markt kent nieuwe toetreders, expanderende retailers en steeds meer ‘andere’ gebruikers (leisure, horeca en publieke functies). Met name de grootste binnensteden presteren goed en worden gewaardeerd door consumenten én retailers. Onze strategie is gericht op deze beste binnensteden en wijkcentra. Het aantrekken van sterke (internationale) retailers onderstreept deze strategie.”

 Achmea Dutch Retail Property Fund

De portefeuille van het ADRPF kent momenteel een omvang van circa 850 miljoen euro en een bezettingsgraad van 98 procent. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor het Fonds. Zo heeft ruim 90 procent van de portefeuille een A-label of beter en scoorde het ADRPF 5 sterren in de toonaangevende GRESB-benchmark.