Achmea Real Estate voegt 14 woningen toe aan portefeuille RPF

22-12-2023

Achmea Real Estate heeft namens het Rabobank Pensioenfonds 14 duurzame eengezinswoningen gekocht in Assen. De woningen worden gerealiseerd in de nieuwbouwwijk Kloosterveen in het westen van de gemeente. De bouw begint in januari 2024. De oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2025.

De vier hoekwoningen en tien tussenwoningen in het project Kloosterveen variëren tussen de 126 en 131 m2 en hebben minimaal energielabel A+++, onder meer door de toepassing van een warmtepomp met zonnepanelen. In het hele project is veel aandacht voor biodiversiteit. Zo worden in de gevels van de woningen nestkastjes verwerkt en op de bergingen in de achtertuin komen sedum daken.

“Als pensioenfonds willen we een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de samenleving”, zegt uitvoerend bestuurder Jack Jonk van het Rabobank Pensioenfonds. “Dit geldt ook voor de huurwoningen waarin wij investeren. Naast alle voordelen voor de huurders, draagt dit ook bij aan de kwaliteit van onze beleggingsportefeuille.”

De woningen in Assen worden gebouwd door Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis BV conform haar Identis Woonconcept. De afgelopen jaren heeft Achmea Real Estate vanuit de participatie in de grondbank Rotij Planontwikkeling Beheer BV op meerdere locaties in Nederland nieuwe woningen gerealiseerd. Voor Rabobank Pensioenfonds leidde dat onlangs nog tot 28 eengezinswoningen in Ede.