Achmea Real Estate behaalt acht topnoteringen in GRESB

02-10-2023

Alle Nederlandse vastgoedfondsen en -portefeuilles in beheer bij Achmea Real Estate hebben de maximale rating van vijf sterren behaald in de toonaangevende Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB). Dat betekent dat zij wereldwijd tot de best presterende fondsen en portefeuilles behoren op het gebied van duurzaamheid.

De gemiddelde score van de zeven Nederlandse fondsen en portefeuilles steeg met 1,9 procent tot ruim 92 punten (maximum is 100). Het woningfonds ADRF en het zorgvastgoedfonds ADHCPF zaten daar met respectievelijk 93 en 94 punten zelfs nog boven. Het retailfonds ADRPF scoorde met 89 punten iets onder het gemiddelde.

Flink bovengemiddeld
Ook de twee portefeuilles in Duitsland presteerden beter dan het voorgaande jaar. Het fonds GRP kreeg voor het eerst de maximale vijf sterren en behaalde met 90 punten de eerste plaats in zijn ‘peer group’. Wereldwijd steeg de gemiddelde score van de deelnemende fondsen in de GRESB licht naar 75 punten. Alle fondsen en portefeuilles van Achmea Real Estate scoorden evenals voorgaande jaren flink hoger dan dit gemiddelde.

“We laten elk jaar betere resultaten zien in de GRESB”, zegt Boris van der Gijp, directeur Vastgoed bij Achmea Real Estate. “Dat laat zien hoe diep duurzaamheid is verankerd in ons dna en dat van onze institutionele klanten. Acht topklasseringen met vijf sterren: daar zijn we heel trots op. Tegelijkertijd gaan we er alles aan doen om het volgend jaar weer iets beter te doen, onder meer door in te zetten op verdere verduurzaming van de bestaande woningvoorraad.”