Gedeputeerde Anne Koning ontvangt eerste boekje Matchmaker

15-06-2023

De Zuid-Hollandse gedeputeerde Anne Koning heeft donderdag 15 juni 2023 op de Provada het eerste boekje van het houtbouw- en woonconcept Matchmaker in ontvangst genomen uit handen van Anjelica Cicilia, Acquisition & Development director bij Achmea Real Estate.

Matchmaker is bedacht door een team van Achmea Real Estate en Urban Climate Architects als antwoord op de Challenge Toekomstbestendig Bouwen van de provincie Zuid Holland. 

Matchmaker verbindt woningvraag en -aanbod in een wijk. Doel is geschikte en betaalbare woningen te realiseren voor senioren in een nieuw en duurzaam woongebouw in de buurt waar zij al wonen. Daarmee wordt ook de doorstroming in de wijk bevorderd. Matchmaker sluit naadloos aan op de oproep van Achmea voor meer levensloopbestendige woningen. 

Het duurzame karakter van Matchmaker komt op verschillende vlakken tot uiting. Zo wordt er zo veel mogelijk met biobased materialen gebouwd en bestaat de constructie volledig uit houtbouw. In en om het gebouw wordt daarnaast groen toegevoegd, onder meer met groene gevels en een moestuin om de biodiversiteit te vergroten. 

De overhandiging van het boekje is een eerste stap op weg naar een Matchmaker woongebouw. De volgende stap is overleg met gemeenten, corporaties en zorginstellingen om tot een concrete locatie te komen.