Header afbeelding

Syntrus Achmea: 117 levensloopbestendige woningen in Enschede

02-02-2023

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens Rabobank Pensioenfonds 117 duurzame, levensloopbestendige woningen gekocht op de locatie van de Twentsche Textiel Maatschappij (TETEM) in Enschede. Voor de bewoners zijn ook een gemeenschappelijke binnentuin, een ontmoetingsruimte en 119 parkeerplaatsen beschikbaar. Verkoper is Koopmans Bouwgroep, onderdeel van TBI Holdings.

De woningen in het project TETEM IV worden gerealiseerd op de hoek van de Stroinksbleekweg en de Hulsmaatstraat in de wijk Roombeek, die na de vuurwerkramp in 2000 opnieuw is opgebouwd. De duurzame appartementen in de nieuwe, ruim opgezette woonwijk variëren tussen de 68 m2 en 120 m2 en zijn geschikt voor een oudere doelgroep, die in de toekomst mogelijk zorg nodig heeft. Met het project wordt de laatste grote locatie in de wijk Roombeek voltooid.

Op de eerste verdieping van het complex grenzend aan de binnentuin komt een gemeenschappelijke ruimte, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Een zorginstelling gaat deze ruimte exploiteren. Net zoals in De Nieuwe Sint Jacob in Amsterdam zal Syntrus Achmea via het woonzorgconcept ‘eef’ sociale contacten tussen huurders stimuleren, zodat zij elkaar eventueel kunnen helpen en eenzaamheid wordt voorkomen.

“Gelet op de toenemende vergrijzing voorzien levensloopbestendige woningen in een grote behoefte op de Nederlandse woningmarkt”, zegt Chris Doornekamp, investment manager van het Rabobank Pensioenfonds. “Daarmee heeft deze investering een duidelijke maatschappelijke impact, naast de goede financiële perspectieven. Het duurzame karakter van het hele complex vinden wij ook van groot belang. Daarnaast is aansprekend dat dit project een sociale ontmoetingsfunctie met zich meebrengt.” 

De werkzaamheden voor de bouw van de woningen zijn inmiddels gestart. De oplevering vindt naar verwachting plaats in het derde kwartaal van 2025.