Header afbeelding

Syntrus Achmea verduurzaamt 155 woningen uit jaren '90

27-02-2023

Syntrus Achmea Real Estate & Finance verduurzaamt 155 bestaande huurwoningen van een van zijn institutionele klanten, een Nederlandse financiële dienstverlener. De werkzaamheden worden uitgevoerd door BAM Wonen, dat eerder bijna 600 woningen verduurzaamde voor BPL Pensioen, een andere klant van Syntrus Achmea.

Het gaat om 88 woningen in Alkmaar, 35 woningen in Arnhem en 32 woningen in De Meern. De woningen zijn begin jaren negentig gebouwd en hebben energielabel B of C. Met de verduurzaming wordt een sprong gemaakt naar label A. Voor de huurders betekent dat meer wooncomfort en een lager energieverbruik. De C02-uitstoot van de woningen daalt met ruim 150.000 kilogram per jaar. De financiële dienstverlener vergroent zo de portefeuille en ziet de waarde van de woningen stijgen.

BAM Wonen voorziet de woningen van zonnepanelen, vloerisolatie, CO2-gestuurde ventilatie en HR++ glas. Ook worden de bestaande verwarmingsketels vervangen. In De Meern zijn de verduurzaamde woningen al opgeleverd. In Arnhem staat de oplevering gepland voor maart 2023. De werkzaamheden in Alkmaar worden in mei 2023 afgerond. 

De verduurzaming in Alkmaar, Arnhem en De Meern past in de meerjarige samenwerking tussen Syntrus Achmea en BAM Wonen. De samenwerking resulteert in een adequate en snelle invulling van de gevraagde doelstellingen door klanten van Syntrus Achmea. In Alkmaar, Arnhem en De Meern sturen de bouwer en investment manager op de energieprestatie.

‘We zien in de samenwerking met Syntrus Achmea en haar institutionele klanten dat verduurzamen steeds meer draait om gezonde en comfortabele woningen. En bewoners waarderen dat; zij geven hun verduurzaamde woningen gemiddeld het rapportcijfer 8,3’, aldus Jasper Blanken, directeur Renovatie Concepten bij BAM Wonen. 


Verduurzaamde woningen in De Meern