Achmea Real Estate voegt De Korf toe aan retailportefeuille

21-05-2024

Achmea Real Estate heeft namens het Achmea Dutch Retail Property Fund (ADRPF) wijkwinkelcentrum De Korf in Krimpen aan den IJssel gekocht van Van der Vorm Vastgoed. Het centrum van 9.000 m2 telt 34 huurders en is volledig verhuurd. Het wijkwinkelcentrum is gericht op de dagelijkse boodschappen met huurders als Jumbo, Lidl, Action, Kruidvat en Zeeman.

De acquisitie volgt op de twee nieuwe mandaten van in totaal 117 miljoen euro, die het ADRPF vorig jaar ontving van een Nederlandse institutionele belegger. “Wij richten ons met het fonds op de negen sterkste binnensteden in Nederland en op dominante wijkwinkelcentra”, zegt fondsmanager Peter Koppers. “Met de acquisitie van De Korf vullen we deze strategie verder in.“

Het wijkwinkelcentrum in Krimpen aan den IJssel heeft een energielabel A. Daarmee draagt de acquisitie bij aan de doelstelling van het ADRPF om de portefeuille verder te verduurzamen. Exclusief De Korf heeft 90,4 procent van de portefeuille (gemeten in aantal m2) een A-label.

Dennis Hoek, portefeuillemanager Retail bij Van der Vorm Vastgoed: “Sinds 2018 waren wij de eigenaar van het winkelcentrum. Wij hebben een grootschalige revitalisatie uitgevoerd. Hiermee realiseerden we een toekomstbestendig winkelcentrum met een volledige bezetting. De consument weet het winkelcentrum sindsdien nog beter te vinden.”

Het ADRPF heeft een omvang van bijna een miljard euro, verspreid over 90 objecten. In 2023 realiseerde het fonds een outperformance van 1,2 procentpunt ten opzichte van de MSCI-retail (1,0 procent). Peter Koppers: “Het rendement wordt gedreven door een sterke performance van de vastgoedobjecten die een hoge bezettingsgraad kennen.”

McDevitt en Core Notariaat traden op als adviseurs van Achmea Real Estate bij de acquisitie van De Korf. Houthoff trad op als juridisch adviseur van Van der Vorm Vastgoed.