'Zorginstelling en belegger hebben elkaar keihard nodig'

04-09-2023

Goede samenwerking tussen zorginstelling en belegger is essentieel bij het ontwikkelen van toekomstbestendig zorgvastgoed. Zorgorganisatie Amstelring en Achmea Real Estate trekken daarom samen op in Amsterdam, onder meer in De Nieuwe Sint Jacob. In een gezamenlijk interview in Vastgoedsturing gaan zij daar dieper op in.

"We hebben elkaar keihard nodig om goede huisvesting en passende ondersteuning voor ouderen te realiseren", zegt Jos Kikkert, strategisch vastgoed manager bij Amstelring in het interview. "We werken nu een goede tien jaar samen met Achmea en gaan elkaar steeds beter begrijpen. De meerwaarde van die samenwerking zit voor ons in de commitment van de belegger op de lange termijn. Achmea verdiept zich echt in de klant. En ze hebben net als ons een sterke focus op maatschappelijk rendement."

"Amstelring kijkt echt mee naar wat nodig is om huurders langer zelfstandig thuis te laten wonen", zegt Heleen Voskuyl-van der Poel, asset manager bij Achmea Real Estate. "Daarbij heeft Amstelring ook innovatieve ideeën, die nu nog niet door de zorgverzekeraar vergoed worden. We trekken samen op om zulke initiatieven wel mogelijk te maken. Doordat we allebei open zijn over onze eigen business case komen we tot goede oplossingen."

Lees hier: Achmea en Amstelring werken samen aan zorgvastgoed