Beleggen met Betekenis, dat is Achmea Real Estate

01-06-2023

Het vastgoedbedrijf van Achmea gaat met ingang van 1 juni verder onder de naam Achmea Real Estate. Een bedrijf met grote ambities en een nieuwe, aangescherpte ESG-strategie. De kern daarvan is onze belofte te zorgen voor beleggingen in vastgoed met een hoge maatschappelijke waarde bij een passend financieel rendement. Dat is voor ons Beleggen met Betekenis.

De introductie van de nieuwe naam gaat gepaard met een nieuwe huisstijl, een nieuw logo en aangepaste communicatiemiddelen, waaronder deze website. Met de huisstijl verbinden we ons nog nadrukkelijker met ons moederbedrijf Achmea, waarvan we een volle dochter zijn én blijven. Samen met de andere Achmea-onderdelen gaan we voor Duurzaam Samen Leven.

Achmea Real Estate opereert vanuit de overtuiging dat vermogensbeheer in vastgoed in dienst staat van een duurzame toekomst. Wij vinden dat iedereen recht heeft op een gezond en passend, betaalbaar thuis. In een omgeving die bijdraagt aan het welzijn van mens en natuur. Wij beseffen dat we dat niet alleen kunnen. Daarom werken we samen met institutionele klanten, huurders en partners die gericht zijn op een betere wereld morgen. Een duurzame toekomst? ‘Yes, we do!’

De afgelopen jaren hebben wij grote stappen gezet op het gebied van ESG. Denk aan de forse vermindering van de C02-uitstoot in onze woningportefeuilles, het op grote schaal verduurzamen van bestaande woningen van onze klanten en de introductie van de Social Impact Monitor, waarmee we – als eerste vermogensbeheerder in Nederland – de maatschappelijke impact van beleggingen in vastgoed kunnen kwantificeren. 

De komende jaren zal het belang van ESG alleen maar toenemen. Achmea Real Estate is klaar om deze uitdaging aan te gaan. Met onze kennis, ervaring én ambitie om onze maatschappelijke impact flink te vergroten, willen wij de komende jaren stevig groeien. Stip op de horizon is een verdubbeling van onze beheerd vermogen naar 25 miljard euro in 2030.

Voor alle duidelijkheid: Achmea Real Estate is voorlopig alleen een handelsnaam. Na de juridische splitsing van Syntrus Achmea Real Estate & Finance B.V. – in een vastgoed- en een hypothekencluster later dit jaar – zal Achmea Real Estate ook de statutaire naam worden.